02.01.2017

TimoComovi sodelavci obdarili moldavske otroke

Pomoči potrebnim otrokom razdelili 146 daril

(6)

Erkrath, 24.12.2016 – Konvoj božičnih daril je tudi letos potoval iz Nemčije v Ukrajino, Romunijo in Moldavijo. Že drugič je sodeloval TimoComov sodelavec in voznik tovornjaka Jochen Dieckmann, ki je svoje sodelavke in sodelavce v Erkrathu že v toplih poletnih mesecih pozval k darovanju. Zbranih je bilo 146 daril za otroke v socialnih ustanovah, ki so jih razdelili na začetku decembra.

Otroci zaposlenih - za otroke

Ko so poleti leta 2016 sklenili, da bo TimoCom podprl letošnji konvoj božičnih daril, je bilo navdušenje med zaposlenimi veliko. Razlog za to pa ni bilo le pozitivno poročilo gospoda Dieckmanna iz prejšnjega leta. K sodelovanju motivira predvsem gesta, da v zasebnem okolju organizirajo zbiranje darovanih predmetov in zavedanje, da darovi resnično pridejo do dogovorjenega kraja.

Številni so neobičajno situacijo izrabili za to, da so s svojimi otroki med poletnimi počitnicami zavijali božična darila in jih naučili deliti z dekleti in fanti, ki so prikrajšani. Tako so kosi oblačil, igrače, izdelki za osebno higieno, sladkarije in trajna živila končali v paketih, velikih kot škatla za čevlje, in prejšnji teden so jih pri minus 9 stopinjah dostavili mladim prejemnikom.

Delček običajnosti za božič

Dve izmed 40 tovornih vozil, obe polni daril, sta po 44-urni vožnji prispeli v Moldavijo. V paketu pa: 146 daril TimoComovih sodelavcev, ki so jih na licu mesta razdelili varovancem društva »Speranta« (Upanje).

»Speranta kot ime te ustanove je neverjetno zgovorno«, razlaga Jochen Dieckmann, še vedno ganjen zaradi vtisov s kraja dogajanja. »Društvo skrbi za sirote in tudi za mladoletne brezdomce. Vsak izmed teh otrok vsak dan upa, da ga bo k sebi vzela družina. Z akcijo božičnih daril smo otrokom lahko podarili delček običajnosti. Namreč običajnost obdarovanja ob božiču. Hvaležnosti, ki so jo izkazali otroci, ni mogoče opisati z besedami. Mislim, da bodo otroci te trenutke ohranili v lepem spominu prav tako kot jaz.«

Podjetje TimoCom in vsi zaposleni se veselijo pozitivnega odziva in vsem želijo vesele praznike.

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek