24.08.2015

Tudi proizvodna podjetja imajo koristi od TimoComa

Podjetje Al Pack d.o.o. se zanaša na borzo tovora podjetja TimoCom

(1)

Podjetje Al Pack d.o.o. za iskanje ustreznih povratnih voženj že od začetka leta 2014 uporablja borzo tovora in tovornih vozil TC Truck&Cargo® podjetja TimoCom. Na primeru proizvajalca embalaže postane jasno, da imajo od prevozniške borze korist tudi nakladalna podjetja.

Pot do podjetja TimoCom

Podjetje Al Pack d.o.o. je srbsko podjetje, ki proizvaja embalažo v Subotici. Tam imajo sedež uprava, proizvodni obrati in lastni prevozniški oddelek z enajstimi vozili za izvoz blaga, ki ga sami proizvedejo. Podjetje Al Pack d.o.o. je bilo ustanovljeno 1. 9. 1994 in trenutno zaposluje 180 ljudi. Eden izmed zaposlenih je vodja logistične službe Roland Rudinski. Odgovoren je za celotno logistično upravo in njegove vsakodnevne naloge so spremljanje uvoza in izvoza, časovno razporejanje voznikov in iskanje povratnega tovora. Zadnja naloga je zelo pomembna.

»Naša vozila so več let vozila prazna nazaj, potem ko so raztovorila tovor v Evropi,« razlaga. Ko se je podjetje Al Pack d.o.o. zavedlo, kakšne posledice to prinaša, so morali hitro poiskati rešitev. »Poleg tega smo želeli znižati svoje stroške prevoza in aktivno sodelovati v mednarodnem prevozu blaga. Zato smo se odločili za borzo tovora in tovornih vozil TC Truck&Cargo® podjetja TimoCom, ki je razširjena po celi Evropi in s katero se od takrat lahko izogibamo praznim vožnjam,«  razlaga Rudinski.
Resnično smiseln ukrep, saj 65 % proizvedene embalaže za različna področja industrije izvažajo.

Ena platforma, številne prednosti

Podjetje Al Pack d.o.o. že več kot leto dni pozna prednosti prevozniške borze TimoCom in je nadvse zadovoljno: »Prednosti TC Truck&Cargo® so enostaven in nezapleten pregled ponudb, spoznavanje novih logistov, zniževanje celotnih stroškov in dodatni posli. Poleg tega borza tovora in tovornih vozil pripomore k temu, da po raztovarjanju blaga v neposredni bližini najdemo tovor za povratno vožnjo,« našteva Rudinski.

Potem pohvali še eno posebnost TimoComa: »Dodatna pozitivna točka v sodelovanju s podjetjem TimoCom so zaposleni. Vseeno, s kom sem bil v stiku, vsakokrat so zaposleni pustili odličen vtis. Vedno so prijazni in si prizadevajo pomagati. Poleg tega izpolnijo vse zahteve. Menim, da je treba omeniti tudi to.«

Kot je razvidno iz primera podjetja Al Pack d.o.o., lahko s pomočjo TC Truck&Cargo® hitro in enostavno ustvarite dodatne posle in se izognete dragim praznim vožnjam – in to ne le prevozniki ter špediterji.

Več informacij o TimoComu in podjetju Al Pack d.o.o. lahko najdete na www.timocom.si in www.alpack.rs.

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek