11.08.2016

Z okusom in prilagodljivostjo do uspeha

Rast s TimoComovo prevozniško platformo: Zrnožit d.o.o. iz Črne gore

(1)

Petmestna številka TimoCom ID družinskega podjetja Zrnožit d.o.o. je najmanjše uporabniško število v Črni gori, kar izkazuje, da je slednje dolgoročna in stalno aktivna stranka IT podjetja. Hkrati kaže, da ima proizvodno podjetje za mesne izdelke velik občutek za to, kako na prevozniški platformi s tržno nišo dosegati dolgotrajni uspeh in rast. Zahvaljujoč njihovi zmožnosti prilagajanja in profesionalni vestnosti je podjetje vodilno na trgu na področju prevoza hlajenih izdelkov na Balkanu.

Znatna rast zahvaljujoč tržni niši

Podjetje Jovana Kaluđerovića, ki je bilo ustanovljeno leta 1992, ima sedež ob vznožju masiva Lovčen v mestu Cetinje, majhnem črnogorskem mestu, ki je od morja oddaljeno 33 km. Prav ta kombinacija gorskega in morskega zraka daje vodilnemu izdelku podjetja s 27 zaposlenimi, »Njeguškemu pršutu« edinstveno aromo.

Ker je meso glavni tovor podjetja, so njihovi kamioni hladilniki opremljeni s kavlji za meso in s tem edinstveni v Črni gori. Vendar lahko zaradi prilagodljivosti teh kavljev prevažajo tudi druge hlajene izdelke. Ravno tukaj leži točka stika podjetja Zrnožit d.o.o. in podjetja TimoCom:
»Zahvaljujoč TimoComovi prevozniški platformi in našim prilagodljivim prikolicam smo v našem delu Balkana vodilni ponudnik hlajenega prevoza,« ponosno pove Jovan Kaluđerović. Leta 2002 smo začeli z mednarodnim prevozništvom, že leta 2004 pa smo postali TimoComova stranka, da bi optimizirali izkoriščenost tovornih vozil pri povratnih vožnjah. Takrat smo imeli dva tovornjaka, danes jih imamo 19.«

Preudarnost kot osnova za dolgotrajno poslovno sodelovanje

Poleg enostavne uporabe vsake aplikacije, še zlasti borze tovora in tovornih vozil, je podjetje Zrnožit d.o.o. vodilnemu ponudniku IT, podjetju TimoCom, zvesto že 12 let tudi zaradi edinstvene lastnosti: varnosti.

»Do prevozniške platforme imajo dostop samo preverjena podjetja,« pravi Jovan Kaluđerović. »Poleg tega pred vsakim podpisom pogodbe vsakega potencialnega poslovnega partnerja preverimo še sami s pomočjo internega imenika podjetij na platformi. Če je vse v redu, stopimo v stik s prihodnjimi partnerji direktno prek orodja. Tovrstno učinkovito sodelovanje s TimoComom zelo cenimo. Tako vedno znova hitro najdemo zanesljive in plačilno sposobne partnerje.«

S preudarnim pristopom se mreža visokokakovostnih poslovnih kontaktov, večinoma v špediciji, podjetja Zrnožit d.o.o. že leta povečuje. Tako trenutno redno in skozi vse leto sodelujejo s TimoComovo stranko iz Avstrije.

Tudi podjetja, ki prevozniško platformo uporabljajo predvsem za iskanje povratnih voženj, lahko z njeno pomočjo sklenejo dolgotrajna partnerstva. Uspeh podjetja Zrnožit d.o.o. dokazuje, da logistične rešitve IT, ki jih ponuja podjetja TimoCom, nekaj ponujajo vsakemu področju prevozništva in se lahko uporabijo za povečanje učinkovitosti.

Več informacij o podjetju TimoCom in podjetju Zrnožit d.o.o. je na voljo na www.timocom.si in www.zrnozit.me.

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek