Logistični izzivi z omejeno pogajalsko močjo

Težave pri soočanju z dolgotrajnim postopkom iskanja prevoznih rešitev za specifične logistične poti in pridobivanje zanimanja zanesljivih prevoznikov predstavljajo velik izziv za velika podjetja s specifičnimi potrebami. Pri tem se zmeraj porabi veliko časa za telefonske pogovore s prevozniki, ki se pogosto končajo brez uspeha ali odziva. Poleg tega vodi primanjkljaj pri razpoložljivosti zanesljivih alternativ k slabšemu pogajalskemu položaju za podjetje, kar močno vpliva na stroške prevoza

Sodelovanje družbe Petrol d. d., Ljubljana, s podjetjem TIMOCOM, je privedlo do rešitve tega izziva tako, da je zagotovilo platformo, na kateri je lahko družba Petrol preprosto objavila svoje povpraševanje po prevozniških storitvah. To znižuje čas iskanja ustreznih rešitev iz več ur na nekaj minut, po oddaji zahteve platformi. Po objavi se zanesljivo vrstijo klici in ponudbe prevoznikov, kar je družbi Petrol omogočilo učinkovitejšo izbiro med ponudniki in izboljšan postopek pogajanja. Posledično je družbi Petrol uspelo zmanjšati stroške prevoza in znatno povečati učinkovitost svojega delovnega procesa. 

Pred uporabo storitev in izdelkov TIMOCOM se je družba Petrol soočala s številnimi izzivi, med katerimi sta bila največja iskanje prevozov na določenih relacijah in zanimanje prevoznikov za storitve tega podjetja. Sistem TIMOCOM je zagotovil, da so vsi uporabniki platforme preverjeni, kar vključuje posedovanje ustreznih licenc in zavarovanj. Platforma omogoča tudi enostaven dostop do kontaktnih podatkov prevoznikov in preprosto primerjavo cen ponudnikov. Po dveh letih uporabe sistema TIMOCOM je družba Petrol izredno zadovoljna in se veseli nadaljnjega uspešnega sodelovanja v prihodnosti.

"TIMOCOM smo prepoznali kot uporabniku prijazno platformo. Zahvaljujoč enostavnosti uporabe, je bila uvedba v program hitra in učinkovita. K hitrejšemu spoznavanju platforme in integraciji v naše poslovanje pa je še dodatno prispeval pozitiven pristop ekipe TIMOCOM."

Izzivi:

  • Dolgotrajen proces iskanja prevozov za specifične poti

  • Težave pri pridobivanju zanimanja ustreznih prevoznikov

  • Šibek pogajalski položaj zaradi pomanjkanja alternativ

Rezultati:

  • Poenostavljen postopek iskanja prevoznikov s hitrimi odzivi

  • Izboljšana pogajalska moč zahvaljujoč večji izbiri med ponudniki storitev 

  • Nižji stroški prevoza

Petrol Poslovna Stavba

Krepitev tržne dinamike in komunikacijskih kanalov družbe Petrol

Podjetje TIMOCOM poleg poenostavitve postopka iskanja prevoznih rešitev družbi Petrol zagotavlja tudi orodje za enostavno preverjanje trenutnih tržnih cen in lajša komunikacijo z novimi in obstoječimi poslovnimi partnerji. Ta vidik sistema je družbi Petrol pomagal pri učinkovitejšem in preglednejšem delovanju na trgu. Z omogočanjem boljše preglednosti nad tržnimi cenami lahko družba Petrol sprejema bolj utemeljene odločitve in zmanjša stroške prevoza. 

Poleg tega se je s sodelovanjem izboljšala komunikacijska zmogljivost, kar je omogočil sistem TIMOCOM. To znatno prispeva k bolj uspešnim interakcijam s partnerji, kar še dodatno poveča operativno učinkovitost družbe Petrol. Po večletni uporabi storitev TIMOCOM so vidne znatne izboljšave. Takoj po objavi povpraševanja po prevozniških storitvah na TIMOCOM-u, v nekaj minutah prejmejo klice in ponudbe prevoznikov, kar družbi omogoča večjo možnost izbire in pogajalsko moč. Posledično se je izboljšala učinkovitost delovnega procesa. Takšne spremembe bistveno izboljšajo poslovno dinamiko in skrajšajo čas, ki ga je prej bilo potrebno trošiti za iskanje logističnih rešitev.

 

"Sistem TIMOCOM zanesljivo omogoča enostavno preverjanje trenutnih tržnih cen in olajša komunikacijo z novimi ter obstoječimi poslovnimi partnerji. Ta sistem nam tako pomaga pri učinkovitejšem in preglednejšem poslovanju na trgu."

Petrol d.d. Ljubljana

O podjetju Petrol

Petrol d. d., Ljubljana, je vodilna energetska družba v Sloveniji, ki je v skoraj osmih desetletjih ustvarila bogato zapuščino. Petrol je znan po svoji obsežni prisotnosti na domačem trgu in se odlikuje kot ponudnik naftnih derivatov, plina in različnih energetskih rešitev. S svojimi temeljnimi dejavnostmi, ki vključujejo goriva in derivate, trgovinske storitve in prizadevanja na področju obnovljivih virov energije, je zavezan k učinkovitem vodenju energetskega prehoda. Z vztrajnim osredotočanjem na zadovoljstvo strank in trajnostni razvoj želi Petrol voditi v smeri bolj zelene energetske prihodnosti ter hkrati zagotavljati dolgoročno vrednost za stranke, delničarje in družbo.

Prepričajte se sami in brezplačno preizkusite tržišče. Tako preprosto je:

Na začetek