Platforma TIMOCOM je našemu podjetju pomagala prihraniti denar in čas, učinkoviteje reševati izzive v transportni logistiki ter uspešneje poslovati.

Kot veliko podjetje, ki se ukvarja s predelavo mesa in proizvodnjo suhomesnatih izdelkov, Zlatiborac nenehno išče transportna podjetja, ki bi prevažala blago, ki ga potrebujemo, pa tudi išče blago, ki bi ga mi prevažali z lastnimi vozili. Takšen izziv je zahteval sodelovanje s logističnim podjetjem. Po pogovoru z gospodom Igorjem Petrovićem smo se odločili, da za te namene uporabimo borzo tovora TIMOCOM. Poleg tega, da lahko svoja vozila spremljamo v realnem času, nam je ta sistem omogočil, da se izognemo delno natovorjenim ali praznim vozilom.

Zlatiborac 2

»Enkrat smo imeli velik izziv, in sicer prevoz smo uredili s transportnim podjetjem, tovornjak je prišel na nakladanje in blago je bilo naloženo. Po dveh dneh so se izgubile vse sledi za vozilom, voznikom in blagom. Obrnili smo se na zaposlene platforme TIMOCOM in jih prosili za pomoč, seveda pa smo takoj prejeli navodila, kako ravnati v takem primeru. Na koncu pogovora je organizacijski tim transportnega podjetja uspel določiti lokacijo vozila in vse se je srečno končalo.«

Spremembe so zelo pomembne, poleg digitalizacije pa je treba poenostaviti delovne procese in v transportno logistiko uvesti nekatere novosti. Glavni rešitvi, ki smo ju predlagali na podlagi primera naših izzivov, sta digitalizacija in samodejno oddajanje naročil. Kot digitalni trg z borzo tovora nam je platforma TIMOCOM pomagala rešiti naše izzive. Zanjo smo se odločili, ker platformo TIMOCOM uporabljajo vsa večja transportna podjetja in menimo, da je ena najbolj zastopanih borz tovora v naši regiji, pa tudi zunaj nje.

Izzivi v prevozu tovora

  • Lociranje vozil v realnem času

  • Digitalizacija podatkov

  • Samodejno oddajanje naročil

Rezultati

  • Prihranek denarja in časa

  • Učinkovitejše reševanje izzivov

  • Večji dobiček podjetja

Zlatiborac 1

S povezovanjem ponudbe in povpraševanja transportna podjetja izboljšajo izkoriščenost kapacitet vozil v izogib praznim vožnjam 

Podjetje Zlatiborac je iskalo učinkovito rešitev za organizacijo prevoza, ki bi povečala izkoriščenost naših vozil v izogib praznim vožnjam. Digitalizacija in samodejno oddajanje naročil sta nekateri od rešitev, ki smo jih predlagali z vidika našega transportnega podjetja na podlagi izzivov, s katerimi se soočamo. Borza tovora platforme TIMOCOM je podjetju Zlatiborac pomagala hitro in preprosto najti ter objaviti ponudbe tovorov. Pri tem je ključnega pomena učinkovito povezovanje ponudbe in povpraševanja. To nam je pomagalo pri iskanju ponudb tovora in bistveno olajšalo upravljanje dobavne verige.

»Po odločitvi vodstva smo se začeli ukvarjati z javnim prevozom tovora, se pravi s prevozom tovora za tretje osebe. Spremembe so zelo pomembne, zlasti na področju digitalizacije, poenostavitve procesov in posodobitve sistemov.«

Platforma TIMOCOM je našemu podjetju zagotovila podporo pri organizaciji cestnega prevoza tovora tako, da je posredovala naročila za prevoz. Poleg prihranka časa in denarja nam je ta storitev pomagala optimizirati našo transportno logistiko. Trenutno nimamo posebnega predloga, bodisi kot nasvet, priporočilo ali referenco za naše sodelavce, ki iščejo ali ponujajo prevoz tovora. Ne obstaja univerzalna rešitev za vse izzive ali težave, s katerimi se podjetja soočajo. Platforma TIMOCOM nam je pomagala premagati izzive v transportni logistiki in poslovati učinkoviteje.

ZLATIBORAC, d. o. o.

Podjetje Zlatiborac proizvaja suhomesne izdelke, in sicer goveji in svinjski pršut, kulen, pečenice, klobase in ter salame. Danes poslujemo na 15 tujih trgih. Naši izdelki so na voljo v Severni Makedoniji, Črni gori, Bosni in Hercegovini, Sloveniji, Bolgariji, Romuniji, na Malti, v Nemčiji, Avstriji, na Nizozemskem, v Španiji, Albaniji itd. Podjetje Zlatiborac je vodilno v proizvodnji pristnih suhomesnatih dobrot in zaposluje več kot 650 delavcev, ki so zavezani k uporabi najstrožjih standardov varnosti ter kakovosti v vseh poslovnih procesih. V več kot 135-letni tradiciji nam je uspelo ohraniti edinstveno družinsko recepturo naših izdelkov z uporabo najsodobnejše tehnologije in opreme v mesni industriji. Podjetje Zlatiborac skrbi za zdravje in dobro počutje svojih kupcev, kar so potrdile svetovno priznane agencije za preskušanje, inšpekcijo in preverjanje v proizvodnji živil.

Prepričajte se sami – z enim klikom brezplačno preizkusite naš trg:

Image Pop-up - Zlatiborac
Želite poleg zgodb o uspehu izvedeti več o logistiki?

Potem prejmite naše zanimive logistične novice neposredno v svoj e-poštni predal. Bodite med prvimi in izkoristite prednosti naših izdelkov in posodobitev.

Na začetek