Prevozniški trg 22.07.2021
3

Uspešno v tržni niši: Podjetje MC-Bauchemie je močno kot beton in kljub temu prilagodljivo

Kako dobro postavljena logistika določa uspeh gradbenih projektov

Podjetje MC-Bauchemie je zgradilo lastne logistične kompetence

Vidimo most, preko katerega peljemo. Parkirno hišo, v kateri parkiramo svoj avto. Cevi, iz katerih teče pitna voda. Česar pa ne vidimo, so proizvajalci gradbeno-kemičnih izdelkov in tehnike, brez katerih vse to sploh ne bi bilo mogoče. Ti »nevidni heroji« poskrbijo, da iz gradbišč nastanejo sodobni in varni objekti. K temu ne prispeva samo vsak zaposleni, ampak vsak korak vzdolž oskrbovalne verige.

Optimizirajte svojo transportno logistiko s sistemom pametne logistike

Zahteva: Zaupanje v vsak posamezni gradnik verige ustvarjanja vrednosti

Kadar gre za gradbeni projekt, mora biti celotna zadeva varna, dolgoročno nastavljena in trajnostna. Tega se svetovno priznani proizvajalec gradbeno-kemičnih izdelkov in tehnike več kot dobro zaveda. Kajti pri podjetju MC-Bauchemie so prepričani, da lahko vsak posamezni izdelek igra odločilno vlogo pri varnosti in kakovosti zgrajenega objekta ali njegovega vzdrževanja. To se začne že pri sami kulturi podjetja, ki je tukaj odlična: Glede na pridobljeno priznanje Top-Job podjetje iz Bottropa sodi med najboljše delodajalce v Nemčiji. Poslovno dejavnost načeloma oblikujejo dolgoročne perspektive in partnerstva in sem sodi tudi transportna logistika. Tukaj se tkejo partnerstva z zaupanja vrednimi izvajalci transportnih storitev. Toda samo to dandanes več ne zadošča.

Izziv: Visok standard za posebne zahteve

Dodatni prevozi, ki jih je treba izvesti izven standardnih poti, iz gospodarskega vidika niso idealna rešitev. Resda pogodbeni prevozniški partnerji običajno prevzamejo tudi posebne prevoze, torej izvenserijska naročila, vendar pa je to povezano z več dela in večjimi stroški.

Rešitev: Logistične kompetence v lastnem podjetju

Da bi lahko bili še bolj prilagodljivi, so pri podjetju MC-Bauchemie zgradili ustrezno logistično kompetenco kar v lastnem podjetju. Tako natovarjanje tovornih vozil kot tudi načrtovanje poti izvajajo v lastnem logističnem oddelku podjetja. Pri tem si to mednarodno podjetje pomaga z digitalnimi rešitvami – kot je sistem pametne logistike podjetja TIMOCOM. Na ta način lahko vedno najde pravega partnerja z ustreznim vozilom. »Tako se lahko hitreje odzovemo na želje strank in spreminjajoče se pogoje na trgu,« pravi Carsten Striepecke. Ne glede na to, ali gre za vozila za tekoče materiale, razsuti tovor v silosu ali nizka tovorna vozila: Vse je vprašanje pravega sistema in ustreznih iskalnih funkcij. »Imamo tako delne tovore kot tudi kompletne tovore. Te je treba odpeljati ali neposredno na gradbišča ali pa v skladišča, ki jih po potrebi napolnimo,« poroča Benjamin Stauch, vodja oddelka dispozicije pri podjetju MC-Bauchemie.

Povzetek: Kombinacija »preverjenega« in »prilagodljivega«

Tako inovativni kot izdelki in tehnika so tudi logistične rešitve podjetja MC-Bauchemie. Pogosto sodelujejo z zanesljivimi partnerji, pa tudi z novimi, preverjenimi izvajalci. Pri postopku proizvodnje gradbeno-kemičnih izdelkov  je vse od začetka v središču učinkovita oskrbovalna veriga. Najpomembnejše vloge pri dogovarjanju o prevozih ne igra cena ali hitrost. Predvsem gre za to, naročila do želenega časa in v ustrezni kakovosti spraviti do strank, kot pojasnjuje Strauch.

Ali želite tudi vi samostojno in digitalno upravljati svoje logistične procese? Ali želite kot prevoznik tovora sodelovati z odličnimi podjetji, kot je MC-Bauchemie?

Optimizirajte svojo transportno logistiko s sistemom pametne logistike

Postanite poznavalec panoge

Redno prejemajte relevantne članke, dragocene strokovne prispevke in ekskluzivna poročila uporabnikov!


Prijava na e-novice

Pop-up image - Logistic
Želite postati strokovnjak na področju logistike?

Prejemajte naše novice s področja logistike neposredno v svoj poštni nabiralnik. Bodite med prvimi, ki bodo izvedeli za naše izdelke in posodobitve.

Na začetek