Novice 13.04.2021
5

Pregled evropskih prazničnih dni in omejitev tovornega prometa – povečajte zanesljivost načrtovanja s spletnim portalom TruckBan podjetja TIMOCOM

Dolgoročno načrtujte omejitve tovornega prometa v letu 2021 s portalom TruckBan

Učinkovitost oskrbovalne verige je močno odvisna od izračuna ustrezne poti in predvidenih stroškov prevoza. Vendar mnoge oskrbovalne verige pogosto obstojijo zaradi omejitev tovornega prometa, ki blokirajo najučinkovitejše poti.

Zlasti med prazniki so prevozniki pogosto prisiljeni k obvozom ali prisilnim postankom na mejah. V tem prispevku so navedene najpomembnejše omejitve tovornega prometa v letu 2021, ki jih lahko kadarkoli preverite na portalu »TruckBan« podjetja TIMOCOM. Ta vsebuje tudi koristne nasvete o logističnih IT-rešitvah, kot so rešitve podjetja TIMOCOM. Aplikacije so uporabne za načrtovanje poti z upoštevanjem prazničnih dni. Uporabniki poleg tega prejmejo tudi informacije o razpoložljivih skladiščnih in logističnih površinah, kjer lahko po potrebi začasno shranijo svoje blago.

Ste se zaradi omejitev tovornega prometa znašli na mrtvi točki? Registrirajte se zdaj in preizkusite sistem pametne logistike podjetja TIMOCOM!

Registrirajte se in povečajte zanesljivost načrtovanja

Pregled omejitev tovornega prometa v letu 2021 v Nemčiji

V Nemčiji velja splošna prepoved vožnje ob nedeljah in praznikih za tovorna vozila s skupno dovoljeno maso nad 7,5 ton in za vsa tovorna vozila s priklopnikom (ne glede na maso).

Leta 2021 bodo ob naslednjih praznikih veljale naslednje prepovedi:

Prazniki v vsej državi:

  • maj: Praznik dela (1. 5. 2021), Gospodov vnebohod (13. 5. 2021), binkoštni ponedeljek (24. 5. 2021)
  • december: božič (25. 12. 2021 in 26. 12. 2021)

Prazniki v posameznih regijah:

  • junij: praznik sv. Rešnjega telesa in krvi (3. 6. 2021) Baden-Württemberg, Bavarska, Hessen, Severno Porenje-Vestfalija, Porenje-Pfalška, Posarje
  • november: vsi sveti (1. 11. 2021) Baden-Württemberg, Bavarska, Severno Porenje-Vestfalija, Porenje-Pfalška, Posarje

Pregled omejitev tovornega prometa: varnost blaga in upoštevanje rokov zahvaljujoč podjetju TIMOCOM

Če želite imeti celovit pregled nad omejitvami tovornega prometa v Nemčiji in Evropi, uporabite TruckBan, spletno stran podjetjaTIMOCOM. Tukaj boste našli dnevno posodobljene podatke o omejitvah tovornega prometa iz 19 držav ter koristne dodatne informacije in povezave. Izberite želeno državo in s klikom na gumb boste prejeli pregleden koledar z vsemi relevantnimi omejitvami prometa. Če želite, lahko izberete tudi posamezne podatke, ki jih nato prejmete na svoj e-poštni naslov. Z zgolj nekaj koraki si boste zagotovili večjo zanesljivost načrtovanja svojih dostav.

Vprašanje, ki se vedno znova poraja v zvezi s prazniki in prekinitvami vožnje: Kaj se bo zgodilo z blagom? Za nekatere vrste blaga, zlasti iz živilskega in farmacevtskega sektorja, veljajo posebne zahteve glede prevozov. Glavna prioriteta je zagotavljanje varnosti tega blaga. Pomoč pri tem ponuja borza skladišč, ki je integrirana v sistem pametne logistike podjetja TIMOCOM. Zajema več kot 7.000 skladiščnih in logističnih površin po vsej Evropi,, s ponudniki le-teh pa je mogoče vzpostaviti neposreden stik.

Ponudnik IT-storitev poleg tega ponuja tudi aplikacijo »Poti in stroški«. Aplikacija, ki je integrirana v sistem pametne logistike, zagotavlja zanesljive informacije o poteh, gradbiščih in prometnih zastojih. Uporabniki sistema lahko tako prilagajajo svoje poti, dodajajo vmesne postanke, iščejo počivališča ali izločajo odseke s cestnino.

Tisti, ki dobro načrtujejo svoje poti pa ne privarčujejo le dragocenega časa. Z zanesljivostjo in točnostjo se poveča tudi zaupanje njihovih strank. Stranke podjetja TIMOCOM lahko to še dodatno okrepijo z aplikacijo »Sledenje«. Ta omogoča sledenje prevozom v realnem času in združuje podatke najbolj priljubljenih ponudnikov telematskih storitev na enem zemljevidu. Uporabniki lahko tako svojim strankam kadarkoli zagotovijo želene informacije, hkrati pa se s tem poslovnim partnerjem omogoči večja zanesljivost načrtovanja.

Trenutne izjeme zaradi pandemije koronavirusa

Zaradi pandemije covida-19 so v veljavi naslednje izjeme za omejitev prometa ob nedeljah in praznikih ter posebni predpisi za oskrbo cepilnih centrov.

Začasen preklic omejitev prometa ob nedeljah in praznikih

Zaradi trenutne situacije, povezane s pandemijo covida-19, je pristojno ministrstvo (BMVI) v vseh zveznih deželah z izjemo Bavarske do 5. aprila 2021 preklicalo omejitve tovornega prometa. To ne vključuje prevozov velikega obsega in prevozov težkega tovora. Na Spodnjem Saškem velja preklic celo do 30. junija 2021.

Oskrba centrov za cepljenje

Dostave do centrov za cepljenje proti koronavirusu so dovoljene v vseh zveznih deželah, tudi ob nedeljah in praznikih, do vključno 30. 6. 2021. Mednje sodijo:

  • cepiva proti koronavirusu,
  • hladilni sistemi za skladiščenje cepiv,
  • pribor za cepljenje in medicinski instrumenti,
  • vse blago, s katerim se zagotavlja delovanje centrov,
  • neposredno s temi dobavami povezane prazne vožnje.

Trenutne mejne kontrole in območja tveganj

Zaradi izjemne situacije, povezane s pandemijo covida-19, se prepovedi vstopa pogosto spreminjajo, kar zahteva večjo prilagodljivost prevoznikov, špediterjev in trgovskih podjetij. V prihodnjih mesecih je mogoče na nemških mejnih prehodih pričakovati poostren nadzor, dolge čakalne dobe in morebitne zavrnitve vstopa. To lahko privede do težav, zlasti za dobavitelje avtomobilske industrije. Čeprav so oskrbovalne verige trenutno še vedno neokrnjene, lahko to vodi do znatnih zamud in ozkih grl, kot je v intervjuju nedavno dejal Joachim Lang, izvršni direktor BDI.

To se je že pripetilo nemški sosedi Avstriji: Zaradi južnoafriškega seva so v celoti zaprli zvezno deželo Tirolsko. Posamezniki trenutno tudi z negativnim izvidom testiranja na covid-19 ne smejo prečkati meje. 17. marca 2021 je bil poostren mejni nadzor za dve območji tveganja podaljšan do 31. marca. To lahko privede do podaljšanja čakalnih dob na mejnih prehodih. V nekaterih primerih je potreben negativen izvid testiranja na covid-19 (test PCR, ki ni starejši od 48 ur). To velja zlasti za naslednje mejne prehode:

Pozor: Zaradi stalno spreminjajoče se situacije v zvezi s pandemijo covida-19 so spremembe mogoče kadarkoli. Trenutna določila si je mogoče ogledati na spletnem mestu Zveznega urada za tovorni promet.

TruckBan in aplikacije podjetja TIMOCOM za učinkovito oskrbovalno verigo

Gradbišča, prazniki in predpisi o izjemah – zlahka izgubimo pregled nad številnimi omejitvami tovornega prometa v nemških zveznih deželah. Borza skladišč, TruckBan in aplikacije podjetja TIMOCOM »Poti in stroški« ter »Sledenje« vam pomagajo obvladati izzive, ki izhajajo iz teh predpisov.

Ste se zaradi omejitev tovornega prometa znašli na mrtvi točki? Registrirajte se zdaj in preizkusite sistem pametne logistike podjetja TIMOCOM!

Registrirajte se in povečajte zanesljivost načrtovanja

Keywords:

Postanite poznavalec panoge

Redno prejemajte relevantne članke, dragocene strokovne prispevke in ekskluzivna poročila uporabnikov!


Prijava na e-novice

Pop-up image - Logistic
Želite postati strokovnjak na področju logistike?

Prejemajte naše novice s področja logistike neposredno v svoj poštni nabiralnik. Bodite med prvimi, ki bodo izvedeli za naše izdelke in posodobitve.

Na začetek