TIMOCOM 26.11.2020
3

Nobena skrivnost: To se skriva za uspehom borze prevozov podjetja TIMOCOM

Uspešno disponiranje z borzo prevozov podjetja TIMOCOM

Borza prevozov – z njo se je začela zgodba o uspehu nemškega ponudnika IT storitev, podjetja TIMOCOM. Spot trg, kjer se srečata tovor, ki ga je treba prepeljati, in razpoložljiv tovorni prostor, še vedno predstavlja središče sistema pametne logistike podjetja TIMOCOM. Visoka mera varnosti, raznolikost jezikov in funkcij v aplikacijah Tovor in Tovorni prostor zagotavljajo vaš nadaljnji uspeh. Sistemu zaupa več kot 45.000 evropskih podjetij s področja prevozništva in logistike ter proizvodnje in trgovine, kar se odraža tudi v 23. letu obstoja z zvestobo znamki in nagradami.

Optimizacija izrabe kapacitet in varno oddajanje naročil preverjenim partnerjem

Uporabniki na borzi prevozov podjetja TIMOCOM vsakodnevno objavijo do 750.000 mednarodnih ponudb tovora in tovornega prostora. Lahko gre tako za delni kot tudi kompletni tovor, ki ga je treba nemudoma prepeljati. Podjetja lahko s pomočjo borze prevozov preprečijo drage in okolju neprijazne prazne vožnje.

Pri tem je varnost podatkov bistvenega pomena, tako za ponudnike IT-storitev, kot je podjetje TIMOCOM, kot tudi za vsa druga podjetja in partnerje, ki sodelujejo v logističnem procesu. Varstvo podatkov mora biti zagotovljeno vedno, ko stranke načrtujejo svoje poslovanje in ko se digitalno obdelujejo ter med partnerji izmenjujejo občutljivi podatki o podjetjih, blagu in vozilih.

TIMOCOM zagotavlja varstvo podatkov svojih strank na naslednje načine:

  • s poslovanjem v skladu z določili uredbe GDPR,
  • z združevanjem podatkov v podatkovnih centrih v Nemčiji, ki so certificirani po standardu ISO/IEC 27001,
  • s prenosom vseh podatkov prek šifrirane povezave SSL.

Varstvo podatkov je ena stvar, zanesljivi partnerji pa druga:

Vsakogar, ki zaprosi za dostop do sistema in borze prevozov, pred aktivacijo temeljito preverimo. Običajno velja, da lahko podjetje dostop pridobi šele po tem, ko je šest mesecev dejavno na trgu. Pri vsakomur, ki želi svoj tovor objaviti na borzi prevozov, je s tem preverjena tudi poslovna kredibilnost, enako pa velja tudi za potencialnega poslovnega partnerja, ki naj bi prevoz izvedel.

Tukaj lahko najdete več informacij o varnostni mreži podjetja TIMOCOM.

Jezikovna raznolikost zagotavlja nemoten mednarodni pretok informacij in blaga

Vse aplikacije sistema pametne logistike so na voljo v 24 evropskih jezikih in povezujejo podjetja iz 44 evropskih držav. Tako so premagane jezikovne ovire med uporabniki borze prevozov, saj nastavitve vsakemu uporabniku omogočajo, da si lahko izbere želen jezik. Zato se lahko podjetja, ki komunicirajo na borzi prevozov, v celoti posvetijo vsebini prevozov.

Funkcije borze prevozov

Obseg uporabe borze prevozov se stalno povečuje, zlasti zaradi zelo dobrega odnosa s strankami podjetja TIMOCOM. Funkcije so naravnane k strankam in podjetjem na spot trgu prihranijo veliko časa.

Funkcije borze prevozov med drugim vključujejo

  • navedbo relacije, datumov in informacij o tovoru in tovornem prostoru,
  • filtre vidnosti, kot je npr. zaprta skupina uporabnikov (ZSU),
  • vzporedna iskanja po različnih kriterijih,
  • obveščanje o novih ponudbah,
  • samodejno ustvarjanje in pošiljanje pravno zavezujočih naročil prevoza,
  • povezavo do aplikacije Poti in stroški.

Ne le, da je uporabniški vmesnik na voljo v več jezikih, omogoča tudi intuitivno uporabo. Tako kot pri funkcijah samih, si podjetje TIMOCOM s pomočjo testov in anket prizadeva svoje stranke čim bolj vključiti v njihovo zasnovo. Glavni cilj, ki v veliki meri temelji na delovnih procesih v dispoziciji, je praktična uporabnost. Kajti na dinamičnem spot trgu intuitivno uporaben vmesnik zagotavlja hitro povezovanje tovora in tovornega prostora.

Ste radovedni? Potem štiri tedne brezplačno in nezavezujoče testirajte sistem pametne logistike, ki vključuje tudi borzo prevozov. 

Keywords:

Postanite poznavalec panoge

Redno prejemajte relevantne članke, dragocene strokovne prispevke in ekskluzivna poročila uporabnikov!


Prijava na e-novice

Pop-up image - Logistic
Želite postati strokovnjak na področju logistike?

Prejemajte naše novice s področja logistike neposredno v svoj poštni nabiralnik. Bodite med prvimi, ki bodo izvedeli za naše izdelke in posodobitve.

Na začetek