Obveščanje o storitvah

Tukaj najdete prispevke o temah v zvezi z logistično in prevozniško branžo.

Širjenje koronavirusa ima vedno večji vpliv na cestni tovorni promet v Evropi. Transportni barometer Freight Tech podjetja TIMOCOM trenutno beleži močno rast na področju mednarodnih ponudb tovora. Zaradi trenutno povečanega povpraševanja po trajnejših živilih in potrošnih artiklih je povpraševanje po transportnih kapacitetah na mednarodni ravni trenutno še večje kot običajno. Pri tem je potrebno upoštevati še bližajoče se praznike, ki bi lahko situacijo še dodatno otežili. Proizvodna in trgovska podjetja bi se tako morala že sedaj pripravljati na težave zaradi pomanjkanja tovornega prostora.

Nadaljuj z branjem >

Erkrath, 23. 3. 2020 – Širjenje koronavirusa se kaže tudi kot stresni test, ki vpliva tudi na logistično panogo. Podjetje TIMOCOM je zgodaj sprejelo previdnostne ukrepe, ki služijo varovanju zdravja svojih zaposlenih in zagotovitvi nadaljevanja poslovanja podjetja. To pomeni, da si podjetje TIMOCOM nadvse prizadeva za ohranjanje stabilnosti in poslovanja, tako podjetja samega kot tudi sistema pametne logistike skupaj z njegovo borzo tovora.

Nadaljuj z branjem >

Erkrath, 4. 3. 2020 – Koronavirus je dosegel Evropo. Število okužb z virusom SARS-CoV-2/COVID19 trenutno narašča predvsem v Italiji. Tu lahko preverite, kaj naj bi ponudniki blaga, špediterji in prevozniki upoštevali pri naročilih prevozov v prizadete regije in iz njih ter kako lahko najbolje postopate v primeru nejasnosti*.

Nadaljuj z branjem >

Božični prazniki so komaj za nami, naslednje sezonsko poslovanje pa je že v polnem teku – pričele so se priprave na veliko noč. Izkoriščenost skladišč bo že kmalu dosegla vrhunec, prostih površin pa primanjkuje. Zdi se, da so skladiščne površine kratkoročno in srednjeročno precej poredko na voljo. Poleg tega lahko iskanje primernih ponudnikov terja zelo veliko časa, čas pa je denar. Ali ne bi bila smiselna aplikacija, ki bi povsem preprosto povezala ponudnike skladiščnih in logističnih površin s potencialnimi iskalci? S klikom na miško?

Nadaljuj z branjem >

Ta tema ni nova, vendar je še vedno aktualna. Cestni prevozniki že dolgo uporabljajo IT-orodja, kot je sistem za upravljanje prevozov (TMS) ali elektronsko cestninjenje. Daljinski prenos podatkov s pomočjo EDI obstaja že več let, vendar ga uporablja zgolj 35 % podjetij, ki delujejo na področju cestnega prometa na dolge razdalje. Dandanes uporabljajo špediterji in njihovi naročniki programe in sisteme nove generacije, do katerih je mogoče dostopati tudi prek pametnih telefonov in so povsem spremenili način dela vseh vpletenih.

Nadaljuj z branjem >

Ni pomembno, ali ste prevoznik ali disponent, voznik tovornega vozila ali pisarniški delavec: Ravnovesje med spanjem in delom je pomembno za vsakogar. Toda predvsem v poklicih, kjer delo poteka v različnih izmenah, je ravnovesje med delovnim časom in časom za spanje še posebej težko vzpostaviti, 

Nadaljuj z branjem >

Ponudniku IT storitev je za septembrski Timocomov pogovor v živo (TIMOCOM LiveTalk) uspelo pridobiti pravo strokovnjakinjo s področja tehnologije veriženja podatkovnih blokov (blockchain). Gospa Sidsel Rytter Løschenkohl je svoje poklicne izkušnje nabirala v skupini EMEA Blockchain Lab v podjetju Deloitte Irska v Dublinu, s to tehnologijo pa se vedno znova srečuje tudi pri svojih projektih za banke in zavarovalnice.

Nadaljuj z branjem >
Na začetek

Strinjam se, da spletna stran uporablja piškotke za analizo, prilagoditev vsebine in oglasov. Izvedite več