TIMOCOM 21.02.2024
4

Digitalno upravljanje naročil prevozov: prihranek časa in zagotovljena kakovost

Tako aplikacija Naročila prevozov podjetju BLM Trucking olajša delo

Tako aplikacija Naročila prevozov podjetju BLM Trucking olajša delo

»Po naravi sem len in vse si poskušam čim bolj poenostaviti. Posledično je moje delo visoko učinkovito,« pravi direktor družbe BLM Trucking, Jan Bokoč, o sebi. Da res govori o visoki učinkovitosti in ne o lenobi, priča cvetoče podjetje, ki ga je ustanovil in ga vodi že 16 let.

O družbi BLM Trucking s.r.o.

Češko podjetje BLM Trucking je bilo ustanovljeno julija 2005 kot prevozno podjetje za stranke na Danskem. Leta 2010 je začelo sodelovati izključno z mednarodno dejavnim danskim podjetjem CONTINO TRANSPORT A/S. Danes podjetje BLM Trucking zaposluje 60 delavcev in ima 44 vlečnih vozil s polpriklopniki. Podjetje ni specializirano za določeno blago. Tovornjaki vozijo po vsej Zahodni Evropi, predvsem v Nemčiji in na Danskem.

Začetek sodelovanja z družbo TIMOCOM

»Dolga leta smo delovali kot izključno prevozno podjetje. Zahvaljujoč družbi TIMOCOM pa od leta 2018 vozimo tudi za češke stranke in naša vozila optimalno natovarjamo. Danes predstavljajo prevozi za prosto trgovino 10 % našega prometa. Za zagotavljanje polne natovorjenosti naših tovornjakov tako kot naša matična družba CONTINO TRANSPORT uporabljamo borzo tovora TIMOCOM,« povzema Jan Bokoč.

Transportni procesi – oddajanje in prevzem naročil prevozov

»Dokler smo vozili le za družbo CONTINO TRANSPORT, nam ni bilo treba izdajati nalogov. Imeli smo naš interni komunikacijski sistem, obračunavanje je bilo preprosto in shajali smo z excelovimi tabelami, ki smo jih skupaj uporabljali. Ko smo začeli iskati rešitve za samostojno polno obremenjenost naših tovornjakov, sem od nemške stranke dobil prvo naročilo prek omrežja družbe TIMOCOM,« se spominja Bokoč. »Bilo je hitro, praktično in preprosto. Dojel sem, da tudi mi za dodeljevanje naročil ne potrebujemo dodatnega dragega sistema. Naš knjigovodski program namreč ni ponujal ustreznega formata za vnos potrebnih informacij za naročila prevozov.«

Preprosto dodeljevanje naročil v aplikaciji Naročila prevozov

»Vedno najprej pripravim ponudbo za prevoz in na tej podlagi nato naročilo prevoza. Vnesti je treba samo ID uporabnika in že so vneseni vsi potrebni podatki. Zahvaljujoč tesni integraciji vseh aplikacij prihranim veliko časa in ni mi treba večkrat vnašati istih podatkov. Z možnostmi kopiranja, oblikovanja predlog in pametnega izpolnjevanja lahko hitro vnesem vse podatke naročila. Naročila se ne pošiljajo skupaj z množico drugih elektronskih sporočil in ne morejo pristati med vsiljeno pošto. Centralno jih lahko upravljam na enem mestu v aplikaciji Naročila prevozov

»Poleg tega se mi zdi zelo koristno tudi naslednje: če želim nagovoriti naročnika, s katerim sem sodeloval pred pol leta, in ugotovim, da ni več prisoten v omrežju družbe TIMOCOM, pogosto izvem, da je imel slabo plačilno prakso in je bil izključen. Moj interni sistem ne zagotavlja informacij o stečajih, zlasti pri tujih podjetjih. Tako mi družba TIMOCOM prihrani nepotrebne skrbi in finančne izgube,« poudari Bokoč.

Aplikacija Naročila prevozov omogoča še dodatna povečanja učinkovitosti: »Brez potrditve, da je bilo naročilo sprejeto, ne želim naročila ponuditi drugemu dobavitelju. Pravočasna izvedba naročila je bistvena za zadovoljstvo stranke. Zato mi poizvedovanje o statusu naročila predstavlja veliko pridobitev.«

Jezikovne prepreke so odpravljene

Borza prikazuje naročila v jeziku, ki ga je uporabnik shranil v svoje nastavitve. To ceni tudi Jan Bokoč: »Samodejno pošiljanje naročila v jeziku poslovnega partnerja je odpravilo vse jezikovne prepreke. Pri pošiljanju naročila bolgarskemu prevozniku nimam nobenih pomislekov. Vem, da ga bo prejel v cirilici, ne da bi se pri tem moral ubadati s prevodom, kar bi mi povzročilo dodatne stroške. To zelo poenostavi zadeve.«

Zakaj smo izbrali borzo prevozov TIMOCOM

Na evropskem trgu so na voljo različne borze prevozov, ki se postopoma razvijajo v kompleksne sisteme za obdelavo različnih logističnih procesov. V podjetju BLM Trucking smo stavili na omrežje družbe TIMOCOM. »V 30 letih dela v prevozništvu sem veliko doživel in res lahko rečem, da se spoznam na to panogo. Borza je odlično orodje, ki izpolnjuje zahteve našega sodobnega časa, in družba TIMOCOM je naš trdni partner. 

Strogi sistem vključevanja novih uporabnikov nam nudi zagotovilo, da so naši posli varni. Zagotavljanje kakovosti podatkov izpolnjuje naše varnostne standarde. Aplikacijo Naročila prevozov lahko toplo priporočim. Predstavlja odlično alternativo za vse naročnike, proizvodna podjetja in prevoznike, ki imajo svoj logistični sistem,« zaključuje Jan Bokoč.

Dogovorite se za termin z našimi strokovnjaki in še danes spoznajte številne možnosti borze prevozov TIMOCOM!

Morda vas bo zanimalo tudi to:

Postanite poznavalec panoge

Redno prejemajte relevantne članke, dragocene strokovne prispevke in ekskluzivna poročila uporabnikov!


Prijava na e-novice

Pop-up image - Logistic
Želite postati strokovnjak na področju logistike?

Prejemajte naše novice s področja logistike neposredno v svoj poštni nabiralnik. Bodite med prvimi, ki bodo izvedeli za naše izdelke in posodobitve.

Na začetek