Sporočila za medije

Tukaj najdete aktualne informacije za javnost o različnih temah v zvezi s podjetjem TIMOCOM, našimi strankami in branžo.
Transportni barometer TIMOCOM
23.04.2020

Transportni barometer TIMOCOM: Koronavirus usmerja evropski prevozniški trg

Erkrath, 23. april 2020 – Negotovost v zvezi s potekom krize zaradi koronavirusa je marca privedla do znatnega porasta ponudb tovora na evropskem prevozniškem trgu. »Številna podjetja so zaradi predvidenega zapiranja mej in drugih omejitev, povezanih s koronavirusom, pohitela z naročili,« pojasnjuje poslovni analitik podjetja TIMOCOM Tilman Fecke, ko razlaga nenavadno visok porast ponudb tovora, ki je na vodilni evropski borzi tovora trajal do sredine marca.

Nadaljuj z branjem >
27.03.2020

Zavoljo akutne situacije je podjetje TIMOCOM povečalo možnosti dostopa do vodilne evropske borze tovora in skladišč

Erkrath, 27. 3. 2020 – Upravljavec vodilne borze tovora v Evropi, IT-podjetje TIMOCOM, v času krize povečuje možnosti dostopa do svojega sistema. »Želimo prispevati k temu, da bo mogoča zagotovitev oskrbe prebivalstva in ohranitev oskrbovalnih verig tudi v trenutnih izrednih razmerah,« pravi Tim Thiermann, direktor podjetja TIMOCOM. 

Nadaljuj z branjem >
18.02.2020

Transportni barometer TIMOCOM: Nemčija slabi, Italija prednjači

Erkrath, 11. 2. 2020 – Italijanska logistična podjetja so se preteklo leto veselila znatne rasti: »Italija je beležila za 16 odstotkov več tovora kot v preteklem letu,« je povedal poslovni analitik podjetja TIMOCOM, Tilman Fecke. In to je popolnoma v nasprotju s trendi drugod po Evropi. V pravkar zaključenem pregledu leta Transportnega barometra TIMOCOM je slika namreč vse prej kot pozitivna. Tako je prišlo v letu 2019 v primerjavi s predhodnim letom do upada čezmejnih ponudb tovora v Evropi za 8,3 odstotke. Leto 2018 se je denimo zaključilo s 5-odstotnim povečanjem v primerjavi z letom 2017.

Nadaljuj z branjem >
21.01.2020

Hlajeni prevozi: Kako si lahko zagotovimo naročila skozi vse leto?

Proti koncu sezone hlajenih prevozov se morajo prevozniška podjetja, ki so specializirana za to vrsto prevozov, praviloma še posebej truditi. Kako najti tovor, ki je v tem obdobju precej redek na trgu? Nenazadnje, neizkoriščena vozila prinašajo samo stroške in nikakršnih prihodkov – prava katastrofa! Očitno pa vseeno obstajajo podjetja, ki tem težavnim razmeram dobro kljubujejo. Na srečo! 

Nadaljuj z branjem >
20.12.2019

Real Time Visibility v oskrbovalni verigi

Erkrath, 20. 12. 2019 – Poznamo jih vsi in vsi že danes vedno pogosteje uporabljamo storitve, vezane na prepoznavanje lokacije – pa naj gre za dostave paketov, navigiranje ali za iskanje lokacij s pomočjo pametnih telefonov. V nasprotju z zasebno uporabo, pri kateri gre skoraj vedno za uporabo po principu »pošiljatelj in cilj«, je sledenje v resničnem času v oskrbovalni verigi bistveno bolj kompleksno. Tukaj namreč sodelujejo številni prodajalci, špediterji in vozniki. Gre za dokaj dolgo verigo stičnih točk in akterjev, ki so pogosto tehnično medsebojno ločeni, vendar so vseeno močno odvisni drug od drugega. Da bi dosegli transparentnost te oskrbovalne verige za vse udeležence ter dosegli maksimalne učinke sinergij, je podjetje TIMOCOM razvilo pametno aplikacijo in Smart API Sledenje. 

Nadaljuj z branjem >
14.11.2019

Zanesljivi in trajnostni partnerji s sistemom pametne logistike TIMOCOM

Skupina KAPPA STAR Group je vlagatelj v ugledna podjetja s sedežem v Srbiji, ki so vodilna na svojih področjih. Takšni sta na primer tovarna piškotov Jaffa v Crvenki ter tovarna piškotov in kolačev Banni v Kikindi. Poleg tradicionalnih proizvajalcev peciva v skupino podjetij spadajo tudi papirni servis FHB, podjetje Ekostar Pak in že od leta 2003 priznani proizvajalec kartona UMKA iz Beograda.

Nadaljuj z branjem >
25.10.2019

Transportni barometer: Nemško prevozniško gospodarstvo v tretjem četrtletju 2019 beleži manj naročil kot v predhodnem letu

Erkrath, 25. 10. 2019 – Nemška prevozniška podjetja so v tretjem četrtletju leta 2019 sklenila manj poslov kot predhodno leto. Od julija do septembra se je število prevozov tovora znotraj Nemčije v primerjavi z istim obdobjem lani zmanjšalo za 12 odstotkov. Kljub temu naj bi bil trend upadanja, ki se je do sredine leta odražal pri povpraševanju po storitvah prevoza v prvem sistemu pametne logistike (Smart Logistics System) v Evropi, zaustavljen. O tem ob pogledu na Transportni barometer poroča IT-podjetje TIMOCOM v svoji analizi ob tretjem četrtletju 2019.

Nadaljuj z branjem >
23.10.2019

Nova lokacija v Vroclavu: TIMOCOM raste na mednarodni ravni in strateško nadaljuje z izgradnjo prisotnosti na Poljskem

Strokovnjak za informacijske tehnologije in obdelavo podatkov na novo usmerja svojo trženjsko strategijo na Poljskem in načrtuje obsežno izgradnjo svoje prisotnosti na novi centralni lokaciji. Tako se podjetje še naprej okrepljeno osredotoča na Poljsko kot strateško pomembno tržišče za digitalno transformacijo evropske logistike. 

Nadaljuj z branjem >
26.09.2019

Evropski dan jezikov 26. septembra 2019

Erkrath, 26. september 2019 – 26. septembra znova praznujemo evropski dan jezikov. Svet Evrope želi z njim prispevati k jezikovni raznolikosti v Evropi, ljudi ozaveščati o prednostih znanja jezikov, spodbujati večjezičnost in Evropejce motivirati za vseživljenjsko učenje jezikov. Ta dan so uvedli v letu 2001, evropskem letu jezikov. Odtlej je bilo doseženega že marsikaj, še zlasti digitalno.

Nadaljuj z branjem >
17.09.2019

Pripravljeni na dan X: Grace Overseas Logistics in brexit

Erkrath, 17. september 2019 – brexit? Ko Kevinu Frouinu, Paulu Morfettu in Octavianu Grozi nekdo omeni to temo, ostajajo mirni. Ko so v lanskem letu odprli pisarno Grace Overseas Logistics v Crowleyju, je bilo o brexitu že zdavnaj vse dorečeno. Nasprotno s tem pa jim gre na roko tudi pregovarjanje glede izstopa iz EU. 

Nadaljuj z branjem >
01.09.2019

Največji izzivi pri digitalizaciji prevozniške panoge

Erkrath, 1. 9. 2019 – Še vedno je prisotno znatno odstopanje med stopnjo digitalizacije velikih in malih, pa tudi srednje velikih prevozniških in logističnih podjetij. Medtem ko logistični velikani že dlje časa poslujejo digitalno, si mala in srednje velika prevozniška podjetja v večini primerov nakupa bolj kompleksne programske opreme ne morejo privoščiti. Kaj je potrebno, da bi lahko zadostili zahtevam trga in trendov ter dohajali velika podjetja v panogi?

Nadaljuj z branjem >
23.07.2019

TIMOCOM: Upočasnitev gospodarske aktivnosti vpliva na prevozniško panogo

Erkrath, 23. julij 2019 – Nemčijo, Francijo in države Beneluksa je trenutna upočasnitev gospodarske rasti najbolj prizadela. To je razvidno iz nazadnje objavljenih številk Timocomovega transportnega barometra, s katerim to IT-podjetje za posamezno četrtletje dokumentira razvoj ponudb in povpraševanja po prevozu na največji evropski borzi tovora.

Nadaljuj z branjem >

Kontaktna oseba

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

Na začetek

Strinjam se, da spletna stran uporablja piškotke za analizo, prilagoditev vsebine in oglasov. Izvedite več