skip navigation

Transportni leksikon

Vnosi v leksikon

A B C D F G H I K L M N O P R S Š T U V Z
 • Fiksni termin

  Fiksni termin je določen, če je pri dogovoru naročila prevoza določen natančen čas na- in raztovara tovornega vozila. Upoštevanje tega termina je sestavni del pogodbenih obveznosti. [...]

 • Franko

  Beseda franko (včasih tudi franco) se uporablja v jeziku trgovcev in označuje pošiljke, pri katerih stroške prevoza (ali poštnine) nosi pošiljatelj in ne prejemnik.

  Nasprotje je oznaka [...]

 • Frigo prevoz

  Označuje prevoz ohlajenega in globoko zamrznjenega tovora (latinsko frigor = [...]

 • FTL (Full Truck Load)

  FTL (Full Truck Load) je prevoz, pri katerem tovorno vozilo prevaža le eno samo pošiljko in je tako v celoti zasedeno. Slovensko temu rečemo polni naklad.

  Tako za voznika kot tudi za [...]

Sedaj lahko hitro in preprosto sami oblikujete svoje transportne in logistične procese. Tako v primerih iskanja prevozov, izvedbe prevozov kot tudi upravljanja naročil najdete v sistemu pametne logistike podjetja TIMOCOM ustrezno aplikacijo glede na svoje potrebe in stopnjo digitalizacije.

Postanite poznavalec panoge

Prijavite se tukaj in redno boste prejemali sorodne članke, ki vam bodo poenostavili vaš delovni vsakdan in razširili poslovna obzorja.

Prijava na e-novice

Vsa polja označena z '*' so obvezna, prosimo izpolnite jih.

Ko odpošljete svojo prijavo, s tem potrdite, da soglašate z našim pravilnikom o varstvu osebnih podatkov.

Prijava na e-novice:


Vaše osebne podatke (naslov e-pošte, ime in priimek) bomo za namen pošiljanja informacij podjetja TIMOCOM GmbH po e-pošti posredovali v bazo podatkov podetja SC-Networks GmbH (registrsko sodišče: Okrožno sodišče München, matična številka: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 v 82319 Starnbergu. Podjetje SC-Networks GmbH upošteva Zakon o varstvu podatkov in tudi direktive podjetja TIMOCOM GmbH.

Na začetek