Vse novosti na enem mestu

Aktualna sporočila za medije

20.12.2019

Real Time Visibility v oskrbovalni verigi

Erkrath, 20. 12. 2019 – Poznamo jih vsi in vsi že danes vedno pogosteje uporabljamo storitve, vezane na prepoznavanje lokacije – pa naj gre za dostave paketov, navigiranje ali za iskanje lokacij s pomočjo pametnih telefonov. V nasprotju z zasebno uporabo, pri kateri gre skoraj vedno za uporabo po principu »pošiljatelj in cilj«, je sledenje v resničnem času v oskrbovalni verigi bistveno bolj kompleksno. Tukaj namreč sodelujejo številni prodajalci, špediterji in vozniki. Gre za dokaj dolgo verigo stičnih točk in akterjev, ki so pogosto tehnično medsebojno ločeni, vendar so vseeno močno odvisni drug od drugega. Da bi dosegli transparentnost te oskrbovalne verige za vse udeležence ter dosegli maksimalne učinke sinergij, je podjetje TIMOCOM razvilo pametno aplikacijo in Smart API Sledenje. 

Nadaljuj z branjem >
14.11.2019

Zanesljivi in trajnostni partnerji s sistemom pametne logistike TIMOCOM

Skupina KAPPA STAR Group je vlagatelj v ugledna podjetja s sedežem v Srbiji, ki so vodilna na svojih področjih. Takšni sta na primer tovarna piškotov Jaffa v Crvenki ter tovarna piškotov in kolačev Banni v Kikindi. Poleg tradicionalnih proizvajalcev peciva v skupino podjetij spadajo tudi papirni servis FHB, podjetje Ekostar Pak in že od leta 2003 priznani proizvajalec kartona UMKA iz Beograda.

Nadaljuj z branjem >
25.10.2019

Transportni barometer: Nemško prevozniško gospodarstvo v tretjem četrtletju 2019 beleži manj naročil kot v predhodnem letu

Erkrath, 25. 10. 2019 – Nemška prevozniška podjetja so v tretjem četrtletju leta 2019 sklenila manj poslov kot predhodno leto. Od julija do septembra se je število prevozov tovora znotraj Nemčije v primerjavi z istim obdobjem lani zmanjšalo za 12 odstotkov. Kljub temu naj bi bil trend upadanja, ki se je do sredine leta odražal pri povpraševanju po storitvah prevoza v prvem sistemu pametne logistike (Smart Logistics System) v Evropi, zaustavljen. O tem ob pogledu na Transportni barometer poroča IT-podjetje TIMOCOM v svoji analizi ob tretjem četrtletju 2019.

Nadaljuj z branjem >

Aktualno obveščanje o storitvah

29.11.2019

Ko se v skladišču ne skriva samo blago, ampak tudi dobiček

Do božiča je sicer še šest tednov, toda sezonsko poslovanje je že v polnem teku – zaradi priprav na veliko noč. Izkoriščenost skladišč bo že kmalu dosegla vrhunec, prostih površin pa primanjkuje. Zdi se, da so skladiščne površine kratkoročno in srednjeročno precej poredko na voljo. Poleg tega lahko iskanje primernih ponudnikov terja zelo veliko časa, čas pa je denar. Ali ne bi bila smiselna aplikacija, ki bi povsem preprosto povezala ponudnike skladiščnih in logističnih površin s potencialnimi iskalci? S klikom na miško?

Nadaljuj z branjem >
26.11.2019

Digitalizacija v cestnem prometu: Kako je pri prevoznikih?

Ta tema ni nova, vendar je še vedno aktualna. Cestni prevozniki že dolgo uporabljajo IT-orodja, kot je sistem za upravljanje prevozov (TMS) ali elektronsko cestninjenje. Daljinski prenos podatkov s pomočjo EDI obstaja že več let, vendar ga uporablja zgolj 35 % podjetij, ki delujejo na področju cestnega prometa na dolge razdalje. Dandanes uporabljajo špediterji in njihovi naročniki programe in sisteme nove generacije, do katerih je mogoče dostopati tudi prek pametnih telefonov in so povsem spremenili način dela vseh vpletenih.

Nadaljuj z branjem >
26.11.2019

Work-Sleep-Balance: Sožitje med spanjem in delom

Ni pomembno, ali ste prevoznik ali disponent, voznik tovornega vozila ali pisarniški delavec: Ravnovesje med spanjem in delom je pomembno za vsakogar. Toda predvsem v poklicih, kjer delo poteka v različnih izmenah, je ravnovesje med delovnim časom in časom za spanje še posebej težko vzpostaviti, 

Nadaljuj z branjem >

Aktualni medijski odmevi

Naslov Medij Datum
Digitalni svet logistike Transport & Logistika 28.05.2019
Kriza na obzorju? Glavni evropski barometer prevozov je še ni zaznal Finance 25.02.2019
Timocom z novo celostno podobo Finance – transport & logistika 09.11.2018
Naslov: Digitalni svet logistike
Medij: Transport & Logistika
Datum: 28.05.2019
Naslov: Kriza na obzorju? Glavni evropski barometer prevozov je še ni zaznal
Medij: Finance
Datum: 25.02.2019
Naslov: Timocom z novo celostno podobo
Medij: Finance – transport & logistika
Datum: 09.11.2018

Mediji

Za vizualno podporo besedil o podjetju in s strani podjetja TIMOCOM vam je na voljo TIMOCOMova mediateka. Fotografije in dokumenti so pripravljeni, da jih prenesete in so razdeljeni v štiri kategorije »branža«, »akcije«, »podjetje« in »platforma/storitve«. Ostale možnosti filtriranja, npr. glede na jezik, vam omogočajo intuitivno uporabo naše mediateke.

V mediateko

Kontak za javnost

TIMOCOM GmbH
Unternehmenskommunikation
Timocom Platz 1
DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

Na začetek

Strinjam se, da spletna stran uporablja piškotke za analizo, prilagoditev vsebine in oglasov. Izvedite več