Sporočila za medije

Tukaj najdete aktualne informacije za javnost o različnih temah v zvezi s podjetjem TIMOCOM, našimi strankami in branžo.

Erkrath, 25. 10. 2019 – Nemška prevozniška podjetja so v tretjem četrtletju leta 2019 sklenila manj poslov kot predhodno leto. Od julija do septembra se je število prevozov tovora znotraj Nemčije v primerjavi z istim obdobjem lani zmanjšalo za 12 odstotkov. Kljub temu naj bi bil trend upadanja, ki se je do sredine leta odražal pri povpraševanju po storitvah prevoza v prvem sistemu pametne logistike (Smart Logistics System) v Evropi, zaustavljen. O tem ob pogledu na Transportni barometer poroča IT-podjetje TIMOCOM v svoji analizi ob tretjem četrtletju 2019.

Nadaljuj z branjem >

Strokovnjak za informacijske tehnologije in obdelavo podatkov na novo usmerja svojo trženjsko strategijo na Poljskem in načrtuje obsežno izgradnjo svoje prisotnosti na novi centralni lokaciji. Tako se podjetje še naprej okrepljeno osredotoča na Poljsko kot strateško pomembno tržišče za digitalno transformacijo evropske logistike. 

Nadaljuj z branjem >

Erkrath, 26. september 2019 – 26. septembra znova praznujemo evropski dan jezikov. Svet Evrope želi z njim prispevati k jezikovni raznolikosti v Evropi, ljudi ozaveščati o prednostih znanja jezikov, spodbujati večjezičnost in Evropejce motivirati za vseživljenjsko učenje jezikov. Ta dan so uvedli v letu 2001, evropskem letu jezikov. Odtlej je bilo doseženega že marsikaj, še zlasti digitalno.

Nadaljuj z branjem >

Erkrath, 17. september 2019 – brexit? Ko Kevinu Frouinu, Paulu Morfettu in Octavianu Grozi nekdo omeni to temo, ostajajo mirni. Ko so v lanskem letu odprli pisarno Grace Overseas Logistics v Crowleyju, je bilo o brexitu že zdavnaj vse dorečeno. Nasprotno s tem pa jim gre na roko tudi pregovarjanje glede izstopa iz EU. 

Nadaljuj z branjem >

Erkrath, 1. 9. 2019 – Še vedno je prisotno znatno odstopanje med stopnjo digitalizacije velikih in malih, pa tudi srednje velikih prevozniških in logističnih podjetij. Medtem ko logistični velikani že dlje časa poslujejo digitalno, si mala in srednje velika prevozniška podjetja v večini primerov nakupa bolj kompleksne programske opreme ne morejo privoščiti. Kaj je potrebno, da bi lahko zadostili zahtevam trga in trendov ter dohajali velika podjetja v panogi?

Nadaljuj z branjem >

Erkrath, 23. julij 2019 – Nemčijo, Francijo in države Beneluksa je trenutna upočasnitev gospodarske rasti najbolj prizadela. To je razvidno iz nazadnje objavljenih številk Timocomovega transportnega barometra, s katerim to IT-podjetje za posamezno četrtletje dokumentira razvoj ponudb in povpraševanja po prevozu na največji evropski borzi tovora.

Nadaljuj z branjem >

Erkrath, 24. junij 2019Z boljšim digitalnim povezovanjem v prevozništvu je mogoče znatno zmanjšati aktualne težave v panogi, kot je pomanjkanje voznikov in visok delež praznih voženj na nemških cestah. To oceno je podal ponudnik IT-storitev, podjetje TIMOCOM.

Nadaljuj z branjem >

Erkrath/München, 5. junij 2019 – TIMOCOM želi prevozniškim in logističnim podjetjem omogočiti pot v digitalno dobo. Na sejmu Transport logistic 2019 v Münchnu ponudnik IT-storitev predstavlja celovit sistem, sestavljen iz novih aplikacij, vmesnikov in partnerjev, ki digitalno podpirajo logistična podjetja na vseh področjih v prevozništvu. »Našim naročnikom želimo ponuditi inovacije, ki jim pomagajo vsakodnevno napredovati in so hkrati tako preprosto dostopne, kot je elektrika iz vtičnic,« pravi predstavnik podjetja TIMOCOM, Gunnar Gburek.

Nadaljuj z branjem >

Erkrath, 15. 5. 2019 – Čakanje pred rampo je preteklost. To je drzen cilj sodelovanja med Timocomom in Cargoclixom. Z združitvijo telematskih podatkov in upravljanja časovnih oken želita IT-podjetji rešiti znano problematiko gneče pri prejemu in izdajanju blaga ter v panogi postaviti nov standard.

Nadaljuj z branjem >

Erkrath/Érd, 01.04.2019 - Mező Tünde se spozna. Madžarska izvršna direktorica je maja leta 2018 prestrukturirala družinsko podjetje za poslovno svetovanje in od takrat dalje s podjetjem Leonetwork Kft. okrepljeno gradi na mednarodnih in notranjih prevozih tovora in tudi skladiščenju.

Nadaljuj z branjem >

Erkrath, 14. 2. 2019 – Sodelovanje med podjetji in univerzami ni več nobena novost. Ampak, ali sodelovanje gospodarstva in znanosti vedno omogoča pravo dodano vrednost za šolarje in študente? Alen Solina, Country Manager za jugovzhodno Evropo pri TIMOCOMu, je raziskal prav to vprašanje. V ta namen so bili udeleženci TIMOCOMovih delavnic na Prometni šoli v Mariboru zaprošeni za oceno.

Nadaljuj z branjem >

Erkrath, 14. 2. 2019 – Evropski prevozniški trg v zadnjem četrtletju preteklega leta ne kaže nobenega vpliva mednarodnih trgovinskih sporov in slabih konjunkturnih obetov. »Prevozniška panoga je doživela tradicionalno močno zadnje četrtletje,« aktualne številke prevozniškega barometra pojasnjuje predstavnik podjetja TIMOCOM, Gunnar Gburek.

Nadaljuj z branjem >

Kontaktna oseba

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

Na začetek

Strinjam se, da spletna stran uporablja piškotke za analizo, prilagoditev vsebine in oglasov. Izvedite več