Vse novosti na enem mestu

Aktualna sporočila za medije

27.03.2020

Zavoljo akutne situacije je podjetje TIMOCOM povečalo možnosti dostopa do vodilne evropske borze tovora in skladišč

Erkrath, 27. 3. 2020 – Upravljavec vodilne borze tovora v Evropi, IT-podjetje TIMOCOM, v času krize povečuje možnosti dostopa do svojega sistema. »Želimo prispevati k temu, da bo mogoča zagotovitev oskrbe prebivalstva in ohranitev oskrbovalnih verig tudi v trenutnih izrednih razmerah,« pravi Tim Thiermann, direktor podjetja TIMOCOM. 

Nadaljuj z branjem >
18.02.2020

Transportni barometer TIMOCOM: Nemčija slabi, Italija prednjači

Erkrath, 11. 2. 2020 – Italijanska logistična podjetja so se preteklo leto veselila znatne rasti: »Italija je beležila za 16 odstotkov več tovora kot v preteklem letu,« je povedal poslovni analitik podjetja TIMOCOM, Tilman Fecke. In to je popolnoma v nasprotju s trendi drugod po Evropi. V pravkar zaključenem pregledu leta Transportnega barometra TIMOCOM je slika namreč vse prej kot pozitivna. Tako je prišlo v letu 2019 v primerjavi s predhodnim letom do upada čezmejnih ponudb tovora v Evropi za 8,3 odstotke. Leto 2018 se je denimo zaključilo s 5-odstotnim povečanjem v primerjavi z letom 2017.

Nadaljuj z branjem >
21.01.2020

Hlajeni prevozi: Kako si lahko zagotovimo naročila skozi vse leto?

Proti koncu sezone hlajenih prevozov se morajo prevozniška podjetja, ki so specializirana za to vrsto prevozov, praviloma še posebej truditi. Kako najti tovor, ki je v tem obdobju precej redek na trgu? Nenazadnje, neizkoriščena vozila prinašajo samo stroške in nikakršnih prihodkov – prava katastrofa! Očitno pa vseeno obstajajo podjetja, ki tem težavnim razmeram dobro kljubujejo. Na srečo! 

Nadaljuj z branjem >

Aktualno obveščanje o storitvah

25.03.2020

Koronavirus: Kako se lahko proizvodna in trgovska podjetja spopadejo s trenutnim pomanjkanjem razpoložljivega tovornega prostora

Širjenje koronavirusa ima vedno večji vpliv na cestni tovorni promet v Evropi. Transportni barometer Freight Tech podjetja TIMOCOM trenutno beleži močno rast na področju mednarodnih ponudb tovora. Zaradi trenutno povečanega povpraševanja po trajnejših živilih in potrošnih artiklih je povpraševanje po transportnih kapacitetah na mednarodni ravni trenutno še večje kot običajno. Pri tem je potrebno upoštevati še bližajoče se praznike, ki bi lahko situacijo še dodatno otežili. Proizvodna in trgovska podjetja bi se tako morala že sedaj pripravljati na težave zaradi pomanjkanja tovornega prostora.

Nadaljuj z branjem >
23.03.2020

»Naša prilagodljivost se je sedaj izkazala za pomemben varnostni dejavnik«

Erkrath, 23. 3. 2020 – Širjenje koronavirusa se kaže tudi kot stresni test, ki vpliva tudi na logistično panogo. Podjetje TIMOCOM je zgodaj sprejelo previdnostne ukrepe, ki služijo varovanju zdravja svojih zaposlenih in zagotovitvi nadaljevanja poslovanja podjetja. To pomeni, da si podjetje TIMOCOM nadvse prizadeva za ohranjanje stabilnosti in poslovanja, tako podjetja samega kot tudi sistema pametne logistike skupaj z njegovo borzo tovora.

Nadaljuj z branjem >
04.03.2020

Koronavirus: Kako ravnati pri naročilih prevozov v Italijo in iz nje?

Erkrath, 4. 3. 2020 – Koronavirus je dosegel Evropo. Število okužb z virusom SARS-CoV-2/COVID19 trenutno narašča predvsem v Italiji. Tu lahko preverite, kaj naj bi ponudniki blaga, špediterji in prevozniki upoštevali pri naročilih prevozov v prizadete regije in iz njih ter kako lahko najbolje postopate v primeru nejasnosti*.

Nadaljuj z branjem >

Aktualni medijski odmevi

Naslov Medij Datum
Digitalni svet logistike Transport & Logistika 28.05.2019
Kriza na obzorju? Glavni evropski barometer prevozov je še ni zaznal Finance 25.02.2019
Timocom z novo celostno podobo Finance – transport & logistika 09.11.2018
Naslov: Digitalni svet logistike
Medij: Transport & Logistika
Datum: 28.05.2019
Naslov: Kriza na obzorju? Glavni evropski barometer prevozov je še ni zaznal
Medij: Finance
Datum: 25.02.2019
Naslov: Timocom z novo celostno podobo
Medij: Finance – transport & logistika
Datum: 09.11.2018

Mediji

Za vizualno podporo besedil o podjetju in s strani podjetja TIMOCOM vam je na voljo TIMOCOMova mediateka. Fotografije in dokumenti so pripravljeni, da jih prenesete in so razdeljeni v štiri kategorije »branža«, »akcije«, »podjetje« in »platforma/storitve«. Ostale možnosti filtriranja, npr. glede na jezik, vam omogočajo intuitivno uporabo naše mediateke.

V mediateko

Kontak za javnost

TIMOCOM GmbH
Unternehmenskommunikation
Timocom Platz 1
DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

Na začetek

Strinjam se, da spletna stran uporablja piškotke za analizo, prilagoditev vsebine in oglasov. Izvedite več